We waren er bijna. We hadden het Atlasgebergte overleefd en we moesten enkel nog een halve dag op de nieuw aangelegde wegen rijden voor we eindelijk zouden aankomen. We hadden afgesproken om bij een lokale markt te stoppen zodat we niet met lege handen zouden aankomen in het dorp. De markt was een twintigtal minuten rijden van waar we stonden dus had ik gevraagd of we het laatste stuk misschien konden wandelen in plaats van te rijden. Ik wou namelijk even de hitte aanvoelen en me een beetje te kunnen inbeelden hoe het was om me als dorpeling te verplaatsen in het Zuiden. Na meer dan een uur te stappen onder de brandende zon vroeg mijn vader: “Ben je moe?” 
Ik: “Ja en de hitte maakt het niet echt makkelijk!” 
Vader: “Wel, dit was toen voor ons “effe” naar de markt gaan.”

Het boek “Cécile” komt uit op 13 mei 2015

Pre-order now

Fotografie: Yves Ruth