We lieten de woningen achter ons en richtte ons naar Tawhelt een kleine oase die uit de droogte van de heuvels en grond sprong. Ik had nog nooit zo een uitgesproken groene kleur gezien. Noem het toeval of het lot die het mij evenveel als jullie gunde, maar de dag na dat we aankwamen, was ook de dag dat mijn oom het lapje grond met een rij palmbomen die aan ons familie toebehoord in Tawhelt mocht wateren. Ik zou snel ontdekken hoe dit allemaal gebeurde. Wat ik wel wist is dat het voor mijn oom om de 21 dagen gebeurde en dit vanuit een gemeenschappelijke waterbron die tussen de 21 families van het dorp werd verdeeld. We waren net op tijd! Het leek een kleine wandeling naar het wonderbaarlijke groene eiland dat door heuvels en droog aarde begrensd was. Wat ik dacht een 15 minuut lange wandeling was duurde een 45 minuten. De zon droogte alles op en maakte het niet makkelijker maar ik had me nooit betere gidsen kunnen inbeelden. Twee mannen, die meer als veertig jaren geleden op dezelfde grondstukken als kleine mannetjes speelden met de talrijke stenen en rotsen die ons omringde.

Release Cécile 13 mei 2015
Order now